قرعه ی کم بازده ترین شرکت بورسی به نام بیمه ها و موسسات اعتباری
بیمه ای ها در جا زدند / قرعه ی کم بازده ترین شرکت بورسی به نام بیمه ها و موسسات اعتباری
وضعیت نا مطلوب نهادهای مالی سبب شده تجربه کم بازده ترین شرکت بورسی در شش ماهه اخیر برای یک موسسه ی مالی و اعتباری و یک شرکت بیمه رقم خورد./ بیشترین بازدهی سهام در ششماهه نخست امسال را بیمه آسیا نمایندگی میکند که معادل 11.18 درصد است و کمترین مقدار نیز مربوط به بیمه البرز با منفی 14.73 درصد است./بازدهی بیمه اتکائی امین در ششماهه نخست امسال منفی 7.51 درصد و بازدهی بیمه اتکائی ایرانیان معادل منفی 17.29 درصد است.
به گزارش ریسک نیوز،نیمه اول سال 96 به پایان رسید و شرکتهای فعال در صنایع مختلف تمام توان خود را متمرکز بر رسیدن به اهداف تعیینشده و ثبت بهترین عملکرد ممکن خود داشتهاند.
دراینبین بررسی آمار عملکرد شرکتهای بیمه و مقایسه آن با سایر صنایع، ماحصل شش ماه تلاش و برنامهریزی آنها را نمایان میسازد.
اگرچه که سابقه ی عملکردی شرکتهای بورسی نشان می دهد بیمه ای ها به لحاظ بازدهی سهام در وضعیت مطلوبی نبوده اند و نتوانسته اند به صورت نسبی سهامداران خود را خوشحال کنند این در حالی است که سرمایهگذار باید انگیزه داشته باشد ولی به دلیل نبود بازدهی مناسب در این صنعت انگیزه از سهامدار سلب شده است.
بنابر اذعان کارشناسان ، صنعت بیمه حتی در حوزه بازدهی دارایی نیز در وضعیت مطلوبی بسر نمی برد به طوریکه بازده داراییهای صنعت بیمه به چهار درصد هم نمیرسد، و بازدهی کل صنعت بیمه زیر 12 درصد است .
پر بازده ها و کم بازده های بورس کدامند؟
در بین 40 گروه اقتصادی فعال بیشترین بازده را صنعت خردهفروشی با میانگین 72.9 درصد و پسازآن صنعت قند و شکر با میانگین بازدهی 67.5 درصد به خود اختصاص دادهاند. کمترین بازدهی نیز مربوط به صنعت استخراج نفت، گاز جز اکتشاف با میانگین بازدهی منفی 28 درصد و پسازآن نیز گروه استخراج سایر معادن با میانگین بازدهی منفی 21 درصد است. گروه بیمه و بازنشستگی نیز در این شش ماه 0.58 درصد بازدهی داشته است.
بیشترین بازدهی در بین شرکتها نیز متعلق به شرکت پرمیت(سپرمی) در گروه کانی غیرفلزی با 1339 درصد و پسازآن نیز شرکت اشتاد ایران(تشتاد) در گروه خودرو و قطعات با میانگین بازدهی ششماهه 632.5 درصد است.
اما نکته حائز اهمیت این است که وضعیت نا مطلوب نهادهای مالی سبب شده تجربه کم بازده ترین شرکت بورسی در شش ماهه اخیر برای یک موسسه ی مالی و اعتباری و یک شرکت بیمه رقم خورد.
در بین این شرکتها کمترین بازده متعلق به شرکت اعتباری توسعه (توسعه) در بخش بانکها و مؤسسات اعتباری با منفی 44.7 درصد و بازدهی سهام بیمه آرمان(آرمان) در بخش بیمه و بازنشستگی با منفی 43.9 درصد بوده است.
بازدهی سهام بیمه ای ها چگونه بود
در شکل 1 آمار مربوط به شرکتهای خصوصی بیمه ارائهشده است. بیشترین قیمت سهام مربوط به بیمه سامان با 3900 ریال و کمترین قیمت متعلق به بیمه تجارت نو با 642 ریال است. در این شش ماه نیز بیمه سامان بیشترین مقدار بازدهی با 61.86 درصد را به خود اختصاص داده است و کمترین بازدهی نیز متعلق به بیمه آرمان با منفی 43.94 درصد بوده که کمترین مقدار بازدهی در بین تمامی شرکتهای فعال در بازار بورس و فرابورس کشور است. عملکرد ماهیانه شرکتها نیز در شکل نشان دادهشده است.
شکل 2 آمار مربوط به شرکتهای دولتی واگذارشده (آسیا، البرز، دانا) را نشان داده است. بیشترین قیمت سهام با 3322 ریال متعلق به بیمه دانا و کمترین قیمت نیز مربوط به بیمه البرز با 1149 ریال است. اما بیشترین بازدهی سهام در ششماهه نخست امسال را بیمه آسیا نمایندگی میکند که معادل 11.18 درصد است و کمترین مقدار نیز مربوط به بیمه البرز با منفی 14.73 درصد است.
در بخش بیمه اتکایی نیز قیمت هر سهم بیمه اتکائی ایرانیان 1170 ریال و قیمت هر سهم بیمه اتکائی امین 1160 ریال است. بازدهی بیمه اتکائی امین در ششماهه نخست امسال منفی 7.51 درصد و بازدهی بیمه اتکائی ایرانیان معادل منفی 17.29 درصد است.
نگاهی به وضعیت بورسی بیمه ها
تحلیل گران بورس یکی از مشکلات شرکتهای بیمه را پایین بودن سهام شناور آنها می دانند ، سهام شناور در صنعت بیمه پایین است و این سبب می شود که گردش سهم نیز پایین باشد .
به زعم بسیاری از سهامداران ، سهم شرکتهای بیمه مانند مرده متحرک است نه بالا می رود نه پایین می اید در حالیکه سهمی در بازار سرمایه خوب است که از اقتصاد و مسایل مختلف اثر بپذیرد، پویا باشد، قدرت نقد شوندگی خوبی داشته باشدو اتفاقات در ان اثر گذارد و این نشان دهنده پویایی و زنده بودن ان سهم است.
البته چالش دیگر سهام بیمه ای ها ترکیب سهامداران آنها نیز هست به طوریکه همچنان دولتی ها وشبه دولتی ها بر آنها حکومت می کنند با نگاهی به سهام شرکتهای بیمه البرز ، دانا و آسیا حضور حقوقی هایی مانند صندوق عشایر، تامین اجتماعی ، بانکهای دولتی ، سهام عدالت و شبه دولتی ها کاملا مشهود است که نشان دهنده نفوذ دولتی ها و شبه دولتی ها روی سهام آنهاست و کمتر سهامدار حقیقی و خرد به خرید سهام بیمه ای ها اقبال نشان می دهد./ریسک نیوز
پایگاه جامع اطلاعات بیمه(اینشورنس اینفو)
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید?احساس رایگان برای کمک!