ذينفع در بيمهنامه حوادث به چه شخصي اطلاق ميگردد؟
ذينفع شخص يا اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند كه مشخصات آنان در بيمهنامه درج گرديده است و خسارت و يا غرامت مربوط به بيمهنامه به آنها پرداخت ميشود.
در صورت عدم تعيين ذينفع در بيمه نامه حوادث سرمايه بيمه به چه كسي پرداخت مي گردد؟
در بيمه هاي حوادث ؛ ذينفع پوشش غرامت نقص عضو ، از كار افتادگي وهزينه پزشكي خود بيمه شده مي باشد .
در صورتيكه ذينفع در بيمهنامه تعيين نشده باشد، در صورت فوت بيمهشده، غرامت به نسبت سهمالارث، به وراث قانوني بيمهشده پرداخت ميگردد.
خسارت مورد تعهد بيمه گر در بيمه حوادث شامل چه مواردي مي باشد؟
در بيمه نامه حوادث غرامت فوت ، نقص عضو يا از كار افتادگي دائم ( كلي يا جزيي) كه بطور مستقيم ناشي از خطرات مورد تعهد بوده و نيز هزينه پزشكي و غرامت روزانه ناشي از حوادث وساير پوشش هاي اضافي به شرط پرداخت حق بيمه توافق شده تحت پوشش خواهد بود.
خسارت يا غرامت ناشي از موارد زير جزو تعهدات بيمه گر محسوب مي شود:
الف- غرقشدن، مسموميت، تاثير گاز، بخار و يا مواد خورنده مانند اسيد.
ب- ابتلا به هاري، كزاز، سياهزخم و گزيدگي.
ج- دفاع مشروع بيمهشده.
د- اقدام براي نجات اشخاص و اموال از خطر و حادثه
در صورت عدم پرداخت حقبيمه در سررسيدهاي معين وضعيت بيمهنامه چگونه خواهد بود؟
بيمهنامه با تقاضاي بيمهگذار و قبول بيمهگر صادر ميشود ولي شروع پوشش بيمهاي و اجراي تعهدات بيمهگر منوط به پرداخت حقبيمه به ترتيبي است كه در بيمهنامه پيشبيني شده است. چنانچه پرداخت حقبيمه به صورت قسطي باشد و بيمهگذار هر يك از اقساط موعد رسيده را به هر دليل پرداخت نكند بيمهگر ميتواند بيمهنامه را فسخ نمايد.
چنانچه بيمهگر بيمهنامه را فسخ نكرده باشد در صورت وقوع حادثه، خسارت را به نسبت حقبيمه پرداختشده به حقبيمهاي كه تا زمان وقوع حادثه بايد پرداخت ميشد پرداخت خواهد كرد مگر آنكه در شرايط خصوصي بيمهنامه ضوابط ديگري درج شده باشد.
وظايف بيمهشده يا بيمهگذار در خصوص تغيير خطر يا خطرات موضوع بيمه چيست؟
هر گاه در مدت بيمه، در شغل يا فعاليتهاي بيمهشده تغييري بوجود آيد بيمهشده يا بيمهگذار موظفند، حداكثر ظرف ده روز بيمهگر را آگاه سازند. در صورت تغيير خطر، بيمهگر حقبيمه متناسب با خطر را براي مدت باقيمانده پيشنهاد مينمايد.
در صورتي كه طرفين نتوانند دربارة ميزان حقبيمه تعديلشده توافق نمايند هر يك از طرفين ميتواند حداكثر ظرف ده روز بيمهنامه را فسخ نمايد.
در صورت عدم اعلام تشديد خطر به بيمهگر و وقوع حادثه، غرامت با اعمال قاعده نسبي حقبيمه پرداخت خواهد شد. (غرامت به نسبت حق بيمه پرداختي به ذينفع پرداخت خواهد شد).
در بيمهنامه حوادث بيمهگر ظرف چه مدت موظف به پرداخت خسارت ميباشد؟
بيمهگر بايد بعد از دريافت كليه مدارك مربوط به خسارت، حداكثر ظرف مدت ۳۰ روز، مدارك را بررسي و نتيجه را اعلام نمايد و در صورت احراز عدم استحقاق دريافت خسارت مراتب را همراه با ذكر دلايل به طور مكتوب به بيمهگذار يا ذينفع اعلام نمايد . در صورت قبول خسارت، آن را پرداخت نمايد.
در مواردي كه پرداخت خسارت پس از تكميل مدارك مثبته از سوي بيمهگر به تاخير ميافتد، طبق حكم ماده ۵۲۲ آيين دادرسي مدني عمل ميشود.
چه خسارتهايي در بيمهنامه حوادث از شمول تعهدات بيمهگر خارج ميباشند؟
الف- خودكشي و يا اقدام به آن.
ب- صدمات بدني كه بيمهشده عمداً موجب آن شود.
ج- مستي و يا استعمال هرگونه مواد مخدر و روان گردان.
د- استفاده از داروهاي كاهنده هوشياري و خوابآور بدون تجويز پزشك.
هـ – ارتكاب بيمهشده به اعمال مجرمانه اعم از مباشرت، مشاركت و يا معاونت در آن.
و- هر نوع ديسك و يا فتق بيمهشده.
ز- بيماري و ابتلا به جنون بيمهشده مگر آن كه ابتلا به جنون ناشي از تحقق خطر موضوع اين بيمه باشد.
ح- فوت بيمهشده به علت حادثه ناشي از عمد ذينفع (اعم از مباشرت، مشاركت و يا معاونت). در اين صورت بيمهگر فقط متعهد به پرداخت سهم ساير افراد ذينفع در سرمايه بيمه خواهد بود.
در چه مواردي بيمهگر ميتواند بيمهنامه حوادث را فسخ نمايد؟
بيمهگر در موارد زير ميتواند بيمهنامه حوادث را فسخ نمايد. در اين صورت حقبيمه مدت اعتبار بيمهنامه به صورت روزشمار محاسبه خواهد شد.
- عدم پرداخت تمام يا قسمتي از حقبيمه و يا اقساط آن در موعد يا مواعد معين.
- هرگاه بيمهگذار سهوا و يا بدون سوءنيت مطالبي را اظهار نمايد و يا از اظهار مطالبي خودداري كند به نحوي كه در نظر بيمهگر موضوع خطر را تغيير داده و يا از اهميت آن بكاهد.
- در صورت تشديد خطر و عدم موافقت بيمهگذار با تعديل حقبيمه و يا تغيير وضعيت بيمهشده به نحوي كه اگر وضعيت مزبور قبل از قرارداد بود بيمهگر حاضر به انعقاد قرارداد با شرايط مذكور در قرارداد فعلي نميشد.
نكته : در صورتي كه بيمهگر بخواهد بيمهنامه را فسخ نمايد موظف است موضوع را به وسيله نامه سفارشي به بيمهگذار اطلاع دهد. در اين صورت، ده روز پس از دريافت نامه سفارشي توسط بيمهگذار بيمهنامه فسخشده تلقي ميگردد
در چه مواردي بيمهگذار ميتواند بيمهنامه حوادث را فسخ نمايد؟
بيمهگذار ميتواند بيمهنامه را فسخ نمايد در اينصورت بيمهگر حقبيمه تا زمان فسخ را براساس تعرفه كوتاهمدت محاسبه مينمايد. مگر در مواردي كه فسخ توسط بيمهگذار مستند به يكي از دلايل زير باشد كه در اينصورت حقبيمه تا زمان فسخ به طور روز شمار محاسبه خواهد شد:
– انتقال پرتفوي بيمهگر.
– كاهش خطر موضوع بيمه و عدم موافقت بيمهگر با تعديل حقبيمه.
نكته- بيمهگذار ميتواند با تسليم درخواست كتبي به بيمهگر تقاضاي فسخ بيمهنامه را بنمايد. در اين صورت از تاريخ تسليم درخواست مزبور به بيمهگر، بيمهنامه فسخشده محسوب ميشود. چنانچه در درخواست بيمهگذار تاريخ مشخصي براي فسخ تعيين شده باشد اثر فسخ از تاريخ اخير خواهد بود.
وظائف بيمه شده ، بيمه گذار و ذينفع در صورت وقوع حادثه چيست؟
به محض وقوع حادثه غير از فوت ،بيمه شده موظف است به پزشك مراجعه ودستورهاي وي را رعايت نمايد
همچنين بيمه شده يا بيمه گذار موظفندحداكثر ظرف پانزده روز بعد از وقوع حادثه ، مراتب را كتباً به اطلاع بيمه گر برساند
در صورت فوت بيمه شده ، بيمه گذار ويا ذينفع بايد در اسرع وقت و حداكثر ظرف سي روز از تاريخ اطلاع از فوت بيمه شده مراتب را كتباً به اطلاع بيمه گر برساند.
بر حسب مورد بيمه گذار ، بيمه شده ويا ذي نفع بايد مدارك لازم را به بيمه گر تسليم نمايد وبه سئوالات بيمه گر در رابطه با حادثه از روي صداقت پاسخ دهند.
بيمه گذار، بيمه شده ويا ذي نفع ملزم به قبول هرگونه تحقيقات ويا معاينه پزشكي كه هزينه آن بر عهده بيمه گر است هستند.
در صورتي كه بيمه گذار ، بيمه شده ويا ذينفع تكاليف مقرر دراين رابطه را انجام ندهند بيمه گر مي تواند به نسبت تاثير قصور در افزايش خسارت ، خسارت قابل پرداخت را كاهش دهد ، مگر اينكه ثابت نمايند به علت خارج از اراده خود قادر به انجام تكاليف نبوده است.
آيا مي دانيد مشتركين گاز خانگي تحت پوشش “بيمه حوادث مشتركين خانگي در مقابل حوادث ناشي از مصرف گاز طببيعي” مي باشند؟
تمامي مشتركين گاز خانگي شهري و روستائي تحت پوشش بيمه نامه “بيمه حوادث مشتركين خانگي در مقابل حوادث ناشي از مصرف گاز طببيعي” مي باشند.حق بيمه مربوط به اين بيمه نامه به صورت ماهيانه و به مبلغ ۵۰۰ريال از طريق قبوض گاز مصرفي از مشتركين به ازاء هر واحد مسكوني اخذ و شركت ملي گاز مجموع حق بيمه دريافتي را حداكثر دوهفته پس از هر دوره (دوره ۲ ماهه) به حساب بيمه گر واريز مي نمايد.
آيا مي دانيد چه حوادثي در بيمه نامه” حوادث مشتركين خانگی در مقابل حوادث ناشی از مصرف گاز طببيعی ” تحت پوشش مي باشد؟
موضوع قرارداد تامين پوشش بيمه جانی و مالی مشتركين خانگی گاز طبيعی در مقابل حوادث ناشي از مصرف گاز طبيعي از حوادث طبيعي اعم از حوادث انفجاري، آتش سوزی و مسموميت ها كه به ساكنين و يا اشخاص ثالث خسارت(مالي و جاني)وارد مي گردد.
آيا می دانيد در صورت بروز حوادث ناشی از شبكه گاز شهری و روستايی چه بايد كرد؟
حداكثر پس از ۵ روز از تاريخ وقوع حادثه با مراجعه به نزديكترين شعبه شركت بیمه گر فرم اعلام خسارت را اخد نموده و پس از امضاي فرم مربوطه، تمام مدارك مورد نياز كه توسط كارشناس خسارت شركت بيمه اعلام مي گردد را ارائه داده و پرونده را تكميل مي نماييد.
شركت بیمه موظف مي باشد حداكثرظرف مدت ۲۰ روز پس از دريافت مدارك مربوطه از اشخاص حادثه ديده ، خسارت را پرداخت نمايد.
آيا مي دانيد چنانچه اموال خسارت ديده تحت پوشش بيمه نامه های ديگری نيز باشد در صورت بروز خسارت چه بايد كرد؟
چنانچه اموال خسارت ديده تحت پوشش بيمه نامه های ديگري نيز باشد در صورت بروز خسارت تعهد بيمه گر به نسبت سرمايه های تحت پوشش بيمه نامه های مربوط، با رعايت سقف تعهدات انجام خواهد شد.
آخرین مطالب
- استفاده از رباتها در صنعت بیمه دی 25, 1399
- سازمان و ساختار فعالیت بیمه در ایران دی 24, 1399
- محصولات بیمه پیوندی واحد دی 23, 1399
- تفاوت سرمایهگذاری در بانک نسبت به سرمایهگذاری در بیمه عمر دی 22, 1399
- ویژگیهای بیمه عمر و تامین آتیه شرکت پاسارگاد دی 21, 1399
- اصطلاحاتی که در بیمه تکمیلی لازم است بدانید دی 20, 1399
- سابقه بیمه بازنشستگی چگونه ارزیابی میشود؟ دی 19, 1399
- نحوه دریافت خسارت در بیمه تکمیلی دی 18, 1399
رسالت ما
پایگاه جامع اطلاعات بیمه به منظور پاسخگويی به بخشی از نيازهای علمی و كاربردی در زمينه بيمه و همچنين ساماندهی پژوهشهای بيمهای و فراهم آوردن بستر مناسب رشد و توسعه صنعت بيمه در كشور راه اندازی شده است.
تیم ما متشکل از کارشناسان جوان ، زبده ، متخصص ، متعهد و با انگیزه بیمه ای ، فعالان حوزه فروش و مشاورانی می باشد که به صورت داوطلبانه و با نگاهی رو به آینده در این وبسایت فعالیت نموده تا با ارائه خدمات و تجربیات خود، سهمی در تعالی صنعت بیمه در ایران داشته باشند.